ßßß
Składniki:30 dag mąki pszennej15 dag masła10 dag cukru pudru2 łyżeczki kakao4 żółtkaszczypta soli1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:1 kostka masła1/2 szklanki cukru pudru4 łyżki mleka w proszku2 łyżki słodkiej śmietanki - 36%Wykonanie:Żółtka z cukrem pudrem ucieram na puch. Masło siekam z mąką, szczyptą soli, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaję utarte żółtka i zagniatam ciasto. Zawijam w folię i wkładam na 20-30 min do zamrażalnika. Wyjmuję i rozwałkowuję na cienki placek. Szklanką wycinam kółka, układam na blasze i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 12-15 min. Gorące wyjmuję, układam na desce i zostawiam by przestygły.Masło ucieram dodając po łyżce cukier puder. Wsypuję po łyżce mleko w proszku, nie przerywając ucierania. Na końcu dolewam dwie łyżki słodkiej śmietanki, chwilę ucieram. Gotową masą smaruję jedno ciasteczko i przykrywam drugim.