Wykonanie
Oryginalne połączenie tradycyjnej potrawy z
kalafiorem daje nam ciekawy aromat i bogatszy smak powszechnie znanego kotleta mielonego.Składniki
- 500 g
mięsa mielonego wieprzowo - wołowego- ½ średniego
kalafiora- mała
cebula-
bułka kajzerka-
jajko-
sól,
pieprz ziołowy-
olej-
bułka tartaDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Kajzerkę namoczyć w wodzie.
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić i rozdrobnić na papkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości
oleju. Wystudzić.
Mięso wymieszać z
kalafiorem, odciśniętą
kajzerką,
jajkiem i
cebulą. Doprawić
solą i
pieprzem. Z masy uformować niewielkie kotlety. Obtoczyć w
bułce tartej, smażyć na rozgrzanym
oleju aż się zrumienią.Uwaga – sprawdzona rada1)aby poprawić konsystencję masy można dodać odpowiednią ilość
bułki tartej.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)