Wykonanie
Składniki

-
herbatniki lub okrągłe
biszkopty- 3
naturalne serki homogenizowane ( ok. 400 g )- 400 g
śmietany kremówki- 4
galaretki pomarańczowe- 5
mandarynekDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy ( 26 cm ).Dwie
galaretki rozpuścić w szklance
wody, odstawić by zaczęły zastygać.
Śmietankę ubić na sztywno.
Serek zmiksować z tężejącą
galaretką, pod koniec miksowania dodać ubitą
śmietankę. Masę
serową wyłożyć na
herbatniki i całość wstawić na 20 minut do lodówki.
Mandarynki umyć, obrać, podzielić na części i dekoracyjnie ułożyć na tężejącej
masie serowej. W dwóch szklankach
wody rozpuścić pozostałe dwie
galaretki i po wystygnięciu wylać na zastygłą masę
serową. Całość wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)