ßßß Cookit - przepis na Łosoś na tatarze ze świeżych warzyw

Łosoś na tatarze ze świeżych warzyw

nazwa

Wykonanie

1 porcja = ok.240 kcal
Składniki na 1 porcję:
Łosoś wędzony 50g
Kilka czarnych oliwek
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 awokado
Kilka suszonych pomidorów
Przygotowanie:
1. Awokado obieramy ze skóry, wyjmujemy pestkę. Kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Dzięki temu nie ściemnieje i będzie utrzymywało swój naturalny zielono-kremowy kolor.
2. Z papryki wycinamy nasienne gniazdo i wszystkie papryki kroimy w kostkę.
3. Oliwki i suszone pomidory również kroimy na drobniejsze cząstki.
4. Wszystkie składniki mieszamy w dużym naczyniu. Dzięki awokado, które ma trochę maślaną konsystencję oraz pomidorom z oleju składniki się dobrze mieszają i delikatnie łączą.
5. Warzywa włożyłam do foremki, a na warzywach ułożyłam płaty wędzonego łososia. Prezentuje się bardzo estetycznie, smakuje świeżo i jest pożywne.
Źródło:http://ourlittlepassion.blogspot.com/2012/12/osos-na-tatarze-ze-swiezych-warzyw.html