1 porcja = ok.240 kcalSkładniki na 1 porcję:Łosoś wędzony 50gKilka czarnych oliwek1/2 czerwonej papryki1/2 żółtej papryki1/2 zielonej papryki1/2 awokadoKilka suszonych pomidorówPrzygotowanie:1. Awokado obieramy ze skóry, wyjmujemy pestkę. Kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Dzięki temu nie ściemnieje i będzie utrzymywało swój naturalny zielono-kremowy kolor.2. Z papryki wycinamy nasienne gniazdo i wszystkie papryki kroimy w kostkę.3. Oliwki i suszone pomidory również kroimy na drobniejsze cząstki.4. Wszystkie składniki mieszamy w dużym naczyniu. Dzięki awokado, które ma trochę maślaną konsystencję oraz pomidorom z oleju składniki się dobrze mieszają i delikatnie łączą.5. Warzywa włożyłam do foremki, a na warzywach ułożyłam płaty wędzonego łososia. Prezentuje się bardzo estetycznie, smakuje świeżo i jest pożywne.