ßßß
Wiem,że ten obiad nie jest może wymyślny, ale wiosną świeże młode produkty są najlepsze;)Czułam się nieciekawie, więc to mój mąż zajął się gotowanie i wyszło mu przepysznie.Sadzone jajka ze szparagami i młodymi ziemniaczkami w mundurkach;) mmmmmmmm..... pychotaSkładniki:jajkamłode ziemniaki w mundurkach - dobrze wyszorowanezielone szparagisól, pieprz
Przygotowanie:I Gotujemy ziemniaki w mundurkach- aż zmiękną, małe 10-15min., następnie w dużym garnku gotujemy z odrobiną soli szparagi, aż będą al dente.Pamiętajmy,iż szparagów zielonych nie obieramy tylko odcinamy lub ułamujemy twarde końcówki.II Gdy mamy wszystko gotowe smażymy jajka na odrobinie margarynyIII Wszystko wykładamy na talerz. Na ziemniaczki wykładamy odrobinę masła i posypujemy delikatnie solą morską.