Wykonanie
Tęsknię dziś z Włochami, za słońcem, i za świeżymi
ziołami na parapecie. Problem z
ziołami polega na tym, że zanim doniosę je ze sklepu do domu przemarzają i jeśli nie zużyję ich od razu więdną. Pusty parapet zawsze mnie dobija.Smutki najlepiej leczy się
czekoladą, a wyrzuty sumienia siłownia.Przepis na dwa suflety; )Składniki:2
jajkaponad pół tabliczki
gorzkiej czekoladyłyżka nutelliłyżka
masła2 łyżki
brązowego cukrucukier waniliowy30 gram białej
mąkipo kostce
czekolady do każdego sufleta
Przygotowanie:1.
Czekoladę rozpuszczamy z nutellą i
masłem2.
Żółtka ucieramy z
cukrem. Dodajemy
mąkę i przestudzoną
czekoladę.3.
Białka ubijamy na pianę ze szczyptą
soli.4. Łączymy składniki, wlewamy do żaroodpornych miseczek. Do środka wciskamy kostkę
czekolady, będzie wspaniale rozpływać się w ustach.5. Pieczemy w mocno nagrzanym na 190*C piekarniku przez 14 minut.Suflet jest genialny, gorący z płynnym
czekoladowym nadzieniem. Wspaniale komponuje się z
lodami i
czerwonym winem .A potem?30 minut na bieżni i godzinka
fitness ; )