ßßß Cookit - przepis na Francuski przekładaniec

Francuski przekładaniec

nazwa

Wykonanie

Ciasto szybkie, słodkie i niesłychanie pyszne.
Czasem na tygodni brakuje czasu, więc korzystam z niektórych gotowych produktów aby osłodzić dni moich najbliższych.
SKŁADNIKI:
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
puszka brzoswiń w syropie własnym
2 opakowania budyniu waniliowego
około 10 łyżek marmolady (ja w domu miałam różaną)
jajo
W formie do tarty rozłożyć ciasto francuskie, nakłóć widelcem, obciążyć np. fasolą i podpiec w piekarniku około 10 minut w 200 st. C. Ciasto ostudzić.
W międzyczasie przygotować wg opisu na opakowaniu budyń (ja zazwyczaj dodaję mniej mleka aby budyń był gęstszy). Gdy ostygnie wyłożyć budyń na podpieczone ciasto. Brzoskwinie pokroić w paski ułożyć na budyniu\, lekko je wciskając. Pomiędzy owoce nałożyć po łyżce marmolady.
Całość przykrywamy drugim baletm ciasta francuskiego, zawijamy brzegi i smarujemy rozkłóconym jajem wierzch.
Piec około 30 minut w 180 st. C.
Pozostawić do ostudzenia.
Źródło:http://slodkozwisienka.blogspot.com/2013/04/francuski-przekadaniec.html