Wykonanie
Ciasto szybkie, słodkie i niesłychanie pyszne.Czasem na tygodni brakuje czasu, więc korzystam z niektórych gotowych produktów aby osłodzić dni moich najbliższych.SKŁADNIKI:2 opakowania gotowego
ciasta francuskiegopuszka brzoswiń w
syropie własnym2 opakowania budyniu
waniliowegookoło 10 łyżek
marmolady (ja w domu miałam różaną)
jajoW formie do tarty rozłożyć
ciasto francuskie, nakłóć widelcem, obciążyć np.
fasolą i podpiec w piekarniku około 10 minut w 200 st. C. Ciasto ostudzić.W międzyczasie przygotować wg opisu na opakowaniu
budyń (ja zazwyczaj dodaję mniej
mleka aby
budyń był gęstszy). Gdy ostygnie wyłożyć
budyń na podpieczone ciasto.
Brzoskwinie pokroić w paski ułożyć na budyniu\, lekko je wciskając. Pomiędzy
owoce nałożyć po łyżce
marmolady.Całość przykrywamy drugim baletm
ciasta francuskiego, zawijamy brzegi i smarujemy rozkłóconym
jajem wierzch.Piec około 30 minut w 180 st. C.Pozostawić do ostudzenia.
