ßßß
Składniki na biszkopt:5 jaj1/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki drobnego cukru.Biszkopt wykonać według przepisu podstawego - klikSkładniki na warstwę wierzchnią:- 2 opakowania ciastek typu "delicje"- 1 l soku zielonego typu Pysio- 1 śnieżka na mleko i 3/4 szklani mleka- 3 budynie śmietankowe- 3 zielone galaretkiWykonanie:Budynie rozuścić w 1,5 szklanki soku. Resztę soku wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać rozrobione budynie, zmniejszyć moc palnika i chwilkę pogotować stale mieszając. Gorący budyń wylać na biszkopt i równo rozsmarować. Ułożyć na to ciastka. Przygotować 1 galaretkę, kiedy bedzie tężeć ubić śnieżkę i delikatnie je połączyć, po czym wylać na ciastka. Schować do lodówki do stężenia.Na sam wierzch przygotowujemy pozostałe dwie galaretki, ale w 3,5 szklanki wody. Kiedy zaczną gęstnieć - wylać na ciasto. Schłodzić.Gotowe! Smacznego :)