Wykonanie
Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, a nic w domu nie mam, sięgam po
mleko i... Gotuję
budyń :) I cięszę się smakiem i
brakiem wzmacniaczy smaku czy konserwantów :)

***

Do garnka wlać 2 szklanki
mleka, wsypać
cukier i
kakao. Wymieszać a nastepnie włączyć palnik, i podrzewać
mleko do zagotowania. W tym czasie wlać do szklanki resztę
mleka, i rozpuścić
mąki ( najpierw ziemniaczaną).Gdy
mleko się zagotuje, zmniejszyć panik, i wlać rozrobioną
mąkę, ciągle mieszając. Gdy całość się zagotuje - wyłączyć.Nalewać do pucharków, na wierzch można posypać
kakao.Ten który widzicie na zdjęciu, to
budyń kakaowy.Jeżeli chcecie wykonac
budyń śmietankowy to zrezygnujcie z
kakao, a jeżeli chcecie osiągnąć
budyń waniliowy, zamiast
kakao wrzućcie
cukier waniliowy.Deseru nie przykrywać niczym, by nie zrobił się wodnisty.***O
owocowych budyniach będzie osobny post.