ßßß Cookit - przepis na Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ostatnio znalazłam fajną piekarnię,w której można dostać maleńkie kruche babeczki za grosze. 20 sztuk kosztowało mnie około 3zł, a są naprawdę pyszne, rozpływają się w ustach. Nie mam w domu foremek, aby takie upiec, poza tym odstrasza mnie masa wyklejania i roboty przy nich. Mogąc kupić je za grosze, nie śpieszy mi się do samodzielnego przygotowywania. Dziś zrobiłam je z budyniem wiśniowym. Udekorowałam pysznym, słodkim winogronem prosto z ogródka :) No były pyszne i rozeszły się w mgnieniu oka. Jeśli lubicie sami robić kruche babeczki to zachęcam, bo to ppomysł na bardzo pyszny deser. A jeśli ktoś kupuje takie, to może w 5 minut wyczarować coś naprawdę smacznego. Pozdrawiam :)
P.S. Zachęcam Was do głosowania na mój przepis, na pizze na patelni, w zakładce "Proszę o Wasze cenne głosy". Za każdy gorąco dziękuję :)
Co potrzebujemy:
budyń (u mnie wiśniowy)
owoce do przybrania
mleko
1. Budyń przygotowujemy z mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu, aby wyszedł bardziej gęsty i nie spływał z babeczek :) (np. zamiast 500 ml - 400 ml). Jeśli nie jest słodki, dodajemy cukier. Gotowy, gorący budyń wykładamy łyżeczką na babeczki. Dekorujemy, np. winogronem. I zajadamy się ;)
SMACZNEGO
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2012/09/kruche-babeczki-z-budyniem.html