Wykonanie
Pasta z
tuńczyka jest bardzo smacznym dodatkiem do
chleba, i jest przede wszystkim zdrowa. Ta pasta dodatkowo jest tania w wykonaniu. Polecam wszystkim, a szczególnie tym którzy mają małe dzieci i chcą im przemycić trochę ryb do diety. Moje maluchy niestety samych ryb nie lubią, ale za to juz pasty tak :)

Składniki:puszka 300g
tuńczyk w pomidorach4 gotowane
jajkaduża łyżka dobrego
ketchupu lub
przecieru pomidorowegoewentualnie
sól i
pieprz do doprawienia.Wykonanie :
Tuńczyka wraz z
sosem pomidorowym wylać na miskę, widelcem dokładnie go rozgnieść.
Jajka pokroić drobno, wrzucić do miazgi i wymieszać. Jeżeli ktoś lubi bardzo drobne pasty, można zblendować. Dołożyć łyżkę
ketchupu lub przecieru, i doprawić do smaku według uznania. Ja jak
daje ketchup, to już z zasady nie doprawiam.Bardzo szybko, bardzo tanio i bardzo zdrowo :)
