Wykonanie
Cześć!Nie wiem jak Wam, ale nam
szparagi się kojarzą z rozpoczęciem wiosny. Szkoda, że sezon na nie jest tak krótki, bo są naprawdę przepyszne, a do tego zdrowe.Dzisiaj prezentujemy przepis na
jajko w koszulce ze
szparagami - duet idealny! Kto się zgadza z nami?Jeżeli jeszcze nie jedliście, koniecznie spróbujcie zrobić! Nie będziecie żałować. ;)A więc...Do dzieła!Proponujemy zrobić jeszcze
sos holenderski, a wyjdzie Wam obłędne śniadanie. Przepis znajdziecie TU .SKŁADNIKI NA 1 PORCJE
Jajka w koszulce:Składniki:- 2
jajka- 1 łyżka
octu winnegoNalać do szerokiego garnka
wodę, ale nie dużo, z jedną łyżką
octu winnego.Zagotować
wodę.Rozbić
jajko do szklanki. Gdy
woda się zagotuje , zrobić łyżką wir, a
potem wlać
jajko.Gotujemy
jajko na małym ogniu. Gotujemy przez około 3 minuty.Wykładamy
jajka łyżką cedzakową i przekładamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar
wody.
SZPARAGI4
szparagiPrzygotowanie:Zagotować
wodę w garnku. Postawić sito do gotowania na parze.Robiłam na parze
szparagi i gotowałam je mniej więcej 5 minut, tak aby były pół twarde.Ugotowane
szparagi włóż do zimnej
wody (najlepiej z kostkami
lodu).Na talerzu położyć
szparagi, na to
jajka, następnie jeśli zrobiliście
sos holenderski, jeśli nie, to można dodać
ser. Można posypać świeżym
szczypiorkiem.Smacznego!Już niedługo relacja z Warszawy. Kto jest ciekaw, co tym razem zjadłyśmy i zobaczyłyśmy?~M&M