Wykonanie
Sezon na
szparagi, czy trzeba dodawać coś więcej? ;)

pęczek białych
szparagów1-2 łyżki
masła2 łyżki
bułki tartej2 łyżki
suszonej pietruszkiSzparagi obrać i odciąć stwardniałe końcówki. Ugotować na parze, w zależności od grubości 6-10 minut.
Bułkę tartą wymieszać z
pietruszką i chwilę prażyć na suchej patelni, następnie dodać
masło i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Polać przygotowane
szparagi.

***pęczek
zielonych szparagówplasterki pastrami
sól gruboziarnista
Szparagi pozbawić stwardniałych końcówek i gotować na parze, przez ok. 6 minut. Ugotowane owinąć plasterkami pastrami i posypać
solą.

***

2-3 ugotowane
szparagiplaster pastramiplaster
ostrego seraliście młodego
szpinaku2 kromki
pieczywa razowegomasło do posmarowania
Szparagi przekroić wzdłuż na pół.
Pieczywo posmarować
masłem, układać warstwami:
szpinak,
szparagi, pastrami,
szpinak,
ser i
szpinak. Przed podaniem przekroić na trójkąty.Smacznego!