ßßß Cookit - przepis na Sezon na szparagi

Sezon na szparagi

nazwa

Wykonanie

Sezon na szparagi, czy trzeba dodawać coś więcej? ;)
pęczek białych szparagów
1-2 łyżki masła
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki suszonej pietruszki
Szparagi obrać i odciąć stwardniałe końcówki. Ugotować na parze, w zależności od grubości 6-10 minut. Bułkę tartą wymieszać z pietruszką i chwilę prażyć na suchej patelni, następnie dodać masło i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Polać przygotowane szparagi.
***
pęczek zielonych szparagów
plasterki pastrami
sól gruboziarnista
Szparagi pozbawić stwardniałych końcówek i gotować na parze, przez ok. 6 minut. Ugotowane owinąć plasterkami pastrami i posypać solą.
***
2-3 ugotowane szparagi
plaster pastrami
plaster ostrego sera
liście młodego szpinaku
2 kromki pieczywa razowego
masło do posmarowania
Szparagi przekroić wzdłuż na pół. Pieczywo posmarować masłem, układać warstwami: szpinak, szparagi, pastrami, szpinak, ser i szpinak. Przed podaniem przekroić na trójkąty.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2010/05/Sezon-na-szparagi.html