ßßß
2 listki żelatyny1/2 cytrynyjajko2 łyżki słodziku250 g odtłuszczonego twarożkuszklanka wodyŻelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Z cytryny zetrzeć skórkę i odstawić. Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę, dodać połowę słodzika i ubijać jeszcze kilka sekund. Do żółtka dodać drugą łyżkę słodzika i 50 g serka. Wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę, następnie przelać do rondelka i podgrzewać ok. 2 minut, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać żelatynę, dobrze wymieszać. Resztę twarożku ubić do aksamitnej konsystencji i dodać do masy, następnie dodać ubite białko i delikatnie wymieszać. Przelać do pucharków, wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.Smacznego!