ßßß
250 ml śmietany kremówki250 ml jogurtu greckiego50 g cukrulaska wanilii3 łyżeczki żelatynywoda250 g wiśni1/4 szklanki wody2 łyżki cukrułyżka żelatynyWiśnie z wodą i cukrem zagotować i zostawić na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodać łyżkę żelatyny i dokładnie wymieszać. Przelać do miseczek. Schłodzić.Śmietanę wlać do rondelka, dodać cukier, wanilię. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić żelatynę w łyżce gorącej wody, dodać do śmietany, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Następnie zmiksować, stopniowo dodając masę do jogurtu greckiego. Przełożyć do miseczek z wiśniami.Schładzać minimum 4 godziny. Przed podaniem włożyć miseczki na sekundę, dwie do wrzątku, wyłożyć deser na talerz.Smacznego!