Wspaniałe mięsno-rybne danie. Chrupiący, aromatyczny boczek. Miękka, delikatna ryba. Pycha!Składniki (2 porcje)2 filety z dorsza8 plasterków wędzonego boczku4 gałązki rozmarynuOliwaSól, pieprzPrzygotowanieNastaw piekarnik na 200 stopni.Zerwij listki z dwóch łodyżek rozmarynu i drobno posiekaj.Posiekany rozmarynskropoliwą, posyp solą i pieprzem.Filety obtocz dokładnie w ziołach i przyprawach.Na desce do krojenia ułóż plasterki boczku, tak by nieco na siebie nachodziły.Połóż dorsza w poprzek czterech plasterków i owiń w boczek. To samo zrób z drugim filetem.Posmaruj blachę oliwą, połóż na niej kawałki ryby. Skrop filety oliwą, na każdym połóż gałązkę rozmarynu.Piecz 12- 15 minut.Smacznego!