ßßß Cookit - przepis na Pieczony dorsz z boczkiem

Pieczony dorsz z boczkiem

nazwa

Wykonanie

Wspaniałe mięsno-rybne danie. Chrupiący, aromatyczny boczek. Miękka, delikatna ryba. Pycha!
Składniki (2 porcje)
2 filety z dorsza
8 plasterków wędzonego boczku
4 gałązki rozmarynu
Oliwa
Sól, pieprz
Przygotowanie
Nastaw piekarnik na 200 stopni.
Zerwij listki z dwóch łodyżek rozmarynu i drobno posiekaj.
Posiekany rozmaryn skrop oliwą, posyp solą i pieprzem.
Filety obtocz dokładnie w ziołach i przyprawach.
Na desce do krojenia ułóż plasterki boczku, tak by nieco na siebie nachodziły.
Połóż dorsza w poprzek czterech plasterków i owiń w boczek. To samo zrób z drugim filetem.
Posmaruj blachę oliwą, połóż na niej kawałki ryby. Skrop filety oliwą, na każdym połóż gałązkę rozmarynu.
Piecz 12- 15 minut.
Smacznego!
Źródło:http://mammadeli.com/2013/05/24/pieczony-dorsz-z-boczkiem