środa, 9 Wrzesień 2015, autor: blue_megi, 3 Komentarzy » Grzanki z gruszką i serem pleśniowym Pyszne kanapeczki na dwa ugryzienia. Połączenie delikatnej, słodkiej gruszki i wyrazistego w smaku sera z niebieską pleśnią. Fajnie pasują na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – ładnie prezentują się na stole i wszystkim (no może prawie wszystkim) smakują składniki: duuuża bagietka 2 gruszki trójkącik sera z niebieską pleśnią listki rukoli kilkanaście połówek orzechów włoskich oliwa Bagietkę kroimy na kromeczki grubości około dwóch centymetrów. Gruszki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki o grubości mniej więcej trzech milimetrów. Patelnię grillową natłuszczamy smarując ją łyżką oliwy. Rozgrzewamy ją i układamy na niej kromeczki bagietki i plasterki gruszek. Grillujemy z jednej i drugiej strony. Odkładamy do wystudzenia. Na talerzu układamy bagietkę. Na każdej kromeczce kładziemy plasterek gruszki, plasterek sera, listek rukoli i pół orzecha włoskiego. Smacznego!