Wykonanie
Przyznam się, że
ciasteczka robię bardzo rzadko. Zawsze uważałam, że przygotowanie ich jest czasochłonne. Okazało się, że wcale tak nie musi być.
Ciasteczka buzie robi się szybko. Wystarczy pokroić
jabłka, rozwałkować ciasto i upiec. Takie
ciasteczka są pyszne, delikatne, wilgotne, nie słodkie. Po prostu rozpływają się w ustach. Pycha.
SKŁADNIKI25 dag
mąki pszennej;25 dag
masła;25 dag
twarogu zmielonego;szczypta
soli;
jabłka;
cynamon;
cukier puder.WYKONANIEZ
mąki,
masła,
sera,
soli zagniatamy szybko ciasto. Chowamy je do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Następnie obieramy i kroimy na ósemki
jabłka. Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wykrawamy koła. Nakładamy cząstkę
jabłka, posypujemy
cynamonem. Składamy na pół. Pieczemy około 30 minut, aż
ciasteczka nabiorą złotego koloru. Po ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem. Wychodzi około 25
ciastek.