Wykonanie
A więc tak jak już
pisałam, po babeczkowych wypiekach, został mi słoik kaimaku. W drodze powrotnej z pracy kupiłam
wafle. Postanowiłam zrobić przekładane
andruty. Jednak kiedy dotarłam do domu okazało się, że ze słoika ubyło prawie pół kaimaku. Mama z ciocią zjadły go razem z
bułką (muszę przyznać, że fajny i smaczny pomysł:)). Zgarnęłam jednak z lodówki
dżem jagodowy i tak oto powstały
wafle owocowo -
cynamonowe.

Składniki:kaimak
czekoladowo -
cynamonowypół słoika
dżemu jagodowegopaczka
wafliWykonanie:
Wafel położyć na równym blacie stołu, pokrytym pergaminem. aby nie nabrudzić za mocno ( w moim przypadku zbędne, bo nawet używając fartucha, po pichceniu cała się kleje :)).Następnie na pierwszy
wafel nakładamy porcję
dżemu, nakrywamy kolejnym
waflem i kładziemy kaimak,
potem dżem, kaimak,
dżem.Na
wafle położyłam szklaną deskę do krojenia i obciążyłam garnkiem. Zostawić tak na jakiś czas, aby
wafle nieco zmiękły.
Potem kroimy w prostokąty, lub inne kształty.Następnie ze smakiem zjadamy.Smacznego :)