Wykonanie
Danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym
stole u mnie w domu.Moja mama uwielbia te najprostsze połączenia, ja chętnie bym poeksperymentowała, ale jestem jedyna w te święta, powiedziała, że spróbujemy może po świętach;P
Składniki:12
jajek średniej wielkości30-50dag
kiełbasypęczek drobnego
szczypiorkusól,
pieprz,
papryka słodkamajonezPrzygotowanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie.Wystudzone
jajka obrać i przekroić na pół.
Żółtka i obraną ze skóry
kiełbasę zmielić w maszynce do
mielenia mięsa.Masę doprawić
solą,
pieprzem i odrobiną
papryki (można jej nie dodawać do masy, bo nią posypiemy wierzch naszych
jajek). Dodać
majonez i drobno posiekany
szczypiorek. Dobrze wymieszaćNa połówki
jajek nakładamy masę, ładnie wygładzamy, smarujemy wierzch
majonezem i zdobimy słodka
papryką. Można jeszcze ozdobić listkiem
natki pietruszki.Smacznego:)