Wykonanie
Genialny przepis na błyskawiczny sernik na zimno (i to bez użycia gotowców w proszku). Jest bardzo delikatny, lekki i
owocowy. Nawet osoby na diecie nie pogardzą takim deserem ;)Można eksperymentować i urozmaicać go według upodobań.

Składniki:500g
serka śmietankowego w wiaderku2 opakowania dowolnych
galaretek (u mnie poziomkowa i cytrynowa)
biszkopty okrągłeopcjonalnie:
rodzynki,
orzechy (lub co tylko chcecie do położenia na wierzch)Jedną
galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej
wody i odstawiamy, aż ostygnie. W tym czasie wykładamy tortownicę sreberkiem i układamy na spodzie
biszkopty.Do miski przekładamy
serek śmietankowy i dodajemy ostudzoną
galaretkę. Miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na
biszkopty.Robimy drugą
galaretkę, wg. zalecenia producenta. Na wierzch masy układamy
rodzynki i
orzechy. I zalewamy gotową
galaretką.

Przekładamy do lodówki, najlepiej na noc.