Wykonanie
Składniki:(na dwie szklanki)- szklanka
wiórków kokosowych (ok. 90 g),- 2 szklanki gorącej, przegotowanej
wody (ok. 400 ml).Sposób przygotowania:1. Zalewamy
wiórki kokosowe szklanką gorącej
wody i odstawiamy na ok. 2 h.2. Miksujemy namoczone
wiórki kokosowe z drugą szklanką gorącej
wody.3. Całość przeciskamy dokładnie przez gazę w celu uzyskania
mleczka kokosowego.
Kokoś wykazuje właściwości antygrzybicze, antybakteryjne i antywirusowe.Wartość odżywcza jednej szklanki:

Porcja waży: ok. 230 gEnergia: 272 , 70 kcal
Białko: 2,52 gTłuszcz: 28 , 44 gWęglowodany: 12 , 15 gBłonnik pokarmowy : 0 , 00 gSmacznego i zdr owegoTrójko lorowa Tęcza