Wykonanie
Na 4 osoby:1 szklanka
ryżu do risotto2 szklanki
wywaru warzywnego (może być z kostki)2 łyżki
masła1 opakowanie
mieszanki warzywnej chińskiej500 g surowego
łososiasól,
pieprzMasło rozpuścić na patelni, wsypać
ryż i smażyć około 5 minut. Następnie wlać pół szklanki
wywaru i podgrzewać do czasu wchłonięcia
wywaru i tak postępować do czasu z resztą płynu, przez około 20-30 minut, po tym czasie
ryż powinien być miękki.Na osobnej patelni usmażyć warzywa, gdy będą miękkie wrzucić do
ryżu.
Łososia pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni (na odrobinie
masła lub
oliwy), około 10 minut. Gotowego
łososia dodać do
ryżu i warzyw. Wszystko razem wymieszać, podgrzewać około 5 minut i podawać.