Wykonanie

Przepis na te banalnie proste ale fantastyczne
ciasteczka przechodzi z pokolenia na pokolenie.Moja babcia je piekła moja mama je piecze no i ja też zaczęłam.
W smaku i konsystencji przypominają mi trójkąty
półfrancuskie z
serem.Trzy główne składniki nic trudnego a efekt sami musicie spróbować gorąco polecam.
Skladniki:
250 g białego
półtłustego sera,
250 g
margaryny zimnej,
2 szklanki
mąki,
szczypta
soliZ podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Pozostałe skladniki:
3 łyżki
brązowego cukru (może być też bialy ),
2
żółtka do smarowania
ciasteczekSchłodzone ciasto rozwałkowuję na podsypanej
mąką stolnicy na grubość ok pół centymetra.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Nie trzeba robić dużych przerw
między ciasteczkami gdyż już nie urosną zbytnio.
Ciasteczka smaruje roztrzepanym
żółtkiem i solidnie sypie
cukrem.
Pieke 12 minut w 210 stopniach.