Jeśli masz w domu zalegające duże pieczarki, polecam ich przygotowanie z farszem.Składniki:kilka dużych pieczarek (ok. 10 sztuk)1/2 małej cebuli200 gram mięso mielone wieprzowe100 gram sera żółtego1 jajko3 łyżki bułki tartejsól, pieprznatka pietruszki do posypaniaPrzygotowanie farszu:Z pieczarek "wyrywamy" nóżki. Kroimy w kostkę, cebulę również. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy pieczarki dość ściśle, aby uzyskać kształt kulki. Gotowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w temperaturze 170 st.C przez 60 minut. Gotowe posypujemy pokrojoną natką pietruszki i szybko zjadamy, póki ciepłe. Smacznego :)