Wykonanie
Dziś po powrocie z pracy czekała na nas ciepła i pachnąca niespodzianka, przygotowana przez Amelkę - naszą najmłodszą domową kucharkę:)
Ciasteczkami można delektować się bez wyrzutów sumienia, bo pełne są zdrowych i pysznych składników. Są również banalnie proste w przygotowaniu. Przekonajcie się sami:)
Składniki:2 dojrzałe
banany1 szklanka
płatków owsianych2 łyżki naturalnego
miodugarść
bakalii (
rodzynki,
suszona żurawina,
orzechy)Obrane
banany rozgnieść widelcem, dodać
miód,
płatki i całość wymieszać. Odstawić na kwadrans, by
płatki trochę namiękły. Po tym czasie dodać
bakalie, wyrobić na jednolita masę. Łyżką nakładać
ciasteczkowe porcje na przygotowaną /wyłożoną papierem do pieczenia/ blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15-20 minut w temp. 180 stopni.
Ciasteczka pysznie smakują na ciepło, można konsumować również po wystudzeniu:)