ßßß Cookit - przepis na Jabłka suszone

Jabłka suszone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Jabłka suszone
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 90
(z pieczeniem / smażeniem): 500 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 40 sztuk
Wykonanie:
Na susz nadają sie owoce , które nie nadaja sie do dłuższego przechowywania. Jabłka umyć, obrac pokroić w plastry lub świartki, usuwając gniazda nasienne. Aby zapobiec ciemnieniu można je bezposrednio po pokrajaniu wkładac do wody lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym. Suszyć w piekarniku w 70 stopniach C. Jabłka sa ususzone gdy są sztywne nie twarde..
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-28
samo zdrowie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5808/Jablka-suszone