Wykonanie
« Powrót  
Jabłka suszoneDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 90(z pieczeniem / smażeniem): 500 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 40 sztukWykonanie:Na susz nadają sie
owoce , które nie nadaja sie do dłuższego przechowywania.
Jabłka umyć, obrac pokroić w plastry lub świartki, usuwając gniazda nasienne. Aby zapobiec ciemnieniu można je bezposrednio po pokrajaniu wkładac do
wody lekko zakwaszonej kwaskiem
cytrynowym. Suszyć w piekarniku w 70 stopniach C.
Jabłka sa ususzone gdy są sztywne nie twarde..Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-28samo zdrowieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: