Dzisiaj chciałabym zaprezentować Wam moją ulubioną wersję twarożku na śniadanie.Składniki:250 g chudego twarogupęczek rzodkiewekpęczek szczypiorku3 łyżki śmietany 10%1/2 łyżeczki pieprzuszczypta soli6 liści cykoriigałązka natki pietruszkiTwaróg rozgniatamy widelcem w miseczce. Mieszamy ze śmietaną. Dodajemy starte na tarce rzodkiewki (ok. 7 sztuk – resztę zostawiamy do dekoracji) oraz posiekany drobno szczypiorek. Mieszamy z solą i pieprzem. Powstałą pastę twarożkową nakładamy na łódeczki z liści cykorii. Ozdabiamy listkami natki oraz spiralkami z rzodkiewki (potrzebny jest specjalny nożyk) – można też wyciąć z rzodkiewek kwiatki zwykłym nożem.Przepis dodaję do akcji Śniadanie Mistrzów organizowanej przez Szymona oraz akcji Leny Seromaniacy