ßßß Cookit - przepis na Camembert z granatem i truskawkami

Camembert z granatem i truskawkami

nazwa

Wykonanie

Takie posiłki mogłabym jeść
codziennie. Prawdziwa rozkosz.
Proste w wykonaniu, szybkie danie,
idealne dla niezapowiedzianych gości.
4 krążki sera camembert, 300 g truskawek,
pestki z połowy granatu, 3 łyżki syropu
klonowego, sok z połowy pomarańczy,
2 łyżki octu balsamicznego, chlust oliwy.
Ser owinęłam w folię aluminiową i umieściłam w mocno rozgrzanym
piekarniku na 10 minut.
Truskawki opłukałam, pozbawiłam szypułek, pokroiłam na ćwiartki. Na patelni rozgrzałam oliwę, wrzuciłam truskawki i pestki granatu.
Wlałam sok pomarańczowy, ocet balsamiczny i syrop klonowy. Smażyłam około 4 minut.
Gorący ser ułożyłam na talerzach uważając, by go nie przebić. Polałam sosem, przybrałam
listkami mięty.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2012/06/camembert-z-granatem-i-truskawkami.html