Wykonanie
Takie posiłki mogłabym jeśćcodziennie. Prawdziwa rozkosz.Proste w wykonaniu, szybkie danie,idealne dla niezapowiedzianych gości.4 krążki
sera camembert, 300 g
truskawek,pestki z połowy
granatu, 3 łyżki
syropuklonowego, sok z połowy
pomarańczy,2 łyżki
octu balsamicznego, chlust
oliwy.
Ser owinęłam w folię aluminiową i umieściłam w mocno rozgrzanympiekarniku na 10 minut.
Truskawki opłukałam, pozbawiłam szypułek, pokroiłam na ćwiartki. Na patelni rozgrzałam
oliwę, wrzuciłam
truskawki i pestki
granatu.Wlałam
sok pomarańczowy,
ocet balsamiczny i
syrop klonowy. Smażyłam około 4 minut.Gorący
ser ułożyłam na talerzach uważając, by go nie przebić. Polałam sosem, przybrałamlistkami
mięty.Bardzo smacznie polecam :)