Wykonanie

W ciągu kilku ostatnich dniprawie nie włączałam komputera.Okres urlopów i wakacji z jesiennąaurą jest dla nas bardzo aktywny,radosny, pozytywny.Sporo czasu spędzałam w kuchnitworząc nowe potrawy,które w mojej rodzinie wywołałyautentyczną radość :)Dziś proponuję włoski przysmakroladki z
bakłażana.Jest to rodzaj przekąski, choćmoże też stanowić danie podstawowe.Dwie
oberżyny pokroiłam wzdłuż na możliwie cienkie plastry.
Skropiłam oliwą i usmażyłam z obu stron na grillowej patelni.Najczęściej przed takim smażeniem większość osób posypuje plastry
solą, by pozbyć się nadmiaru goryczki. Mi ta goryczka nie przeszkadza,co więcej - nie wyczuwam jej.Przesmażone
bakłażany skropiłam sokiem z limonki i odłożyłam,by nieco odpoczęły. W międzyczasie na tej samej patelni zasmażyłampokrojoną w paski
paprykę żółtą i czerwoną, a na końcu plastry
boczku.Na każdym płacie
oberżyny ułożyłam
paprykę,
boczek,
gruszkępokrojoną w ósemki oraz sporą porcję
sera gorgonzola.Zwinęłam jak zrazy, spięłam wykałaczką.Podałam od razu po przygotowaniu, skrapiając uprzednio
octem balsamicznym.Przekąska wyjątkowa, pełna smaków i aromatów.Bardzo smacznie polecam.
Buon Appetito :)