Wykonanie

Wiosna pieści słońcem,coraz bardziej upalną aurą i pięknem roślinności.Postanowiłam przygotowaćlekki, a jednocześnie sycącyposiłek w formie chłodnika.Podobne danie prezentowałamkilka miesięcy temu,gdy było zimno, śnieżnie i wietrznie. Zachęcamdo odrobiny wspomnień tutaj .Moja dzisiejsza potrawa jest lżejsza i zdecydowanie mniej kaloryczna.Potrzebne składniki to:
awokado, grapefruit, 2
banany, 15-20
truskawek,
naturalny jogurt i
mleczko kokosowe.
Cytrusa obrałam ze skóry i błon, podzieliłam na cząstki.
Awokado przekroiłam na pół, wyjęłam pestkę a miąższ bez skórypokroiłam w kostkę.
Truskawki umyłam, pozbawiłam szypułek, pokroiłam na ćwiartki.
Banany obrałam, usunęłam końcówki i pokroiłam w plastry.Wszystkie składniki połączyłam. Dodałam 120 ml odtłuszczonego
jogurtu, 3 łyżki
syropu z agawy i 350 ml
mleczka kokosowego.Doprawiłam dwiema szczyptami
kardamonu.Wstawiłam do lodówki na godzinę.Chłodnik jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć.Bardzo smacznie, ciepło i wiosennie polecam :)