ßßß
Wiosna pieści słońcem,coraz bardziej upalną aurą i pięknem roślinności.Postanowiłam przygotowaćlekki, a jednocześnie sycącyposiłek w formie chłodnika.Podobne danie prezentowałamkilka miesięcy temu,gdy było zimno, śnieżnie i wietrznie. Zachęcamdo odrobiny wspomnień tutaj .Moja dzisiejsza potrawa jest lżejsza i zdecydowanie mniej kaloryczna.Potrzebne składniki to: awokado, grapefruit, 2 banany, 15-20 truskawek,naturalny jogurt i mleczko kokosowe.Cytrusa obrałam ze skóry i błon, podzieliłam na cząstki.Awokado przekroiłam na pół, wyjęłam pestkę a miąższ bez skórypokroiłam w kostkę.Truskawki umyłam, pozbawiłam szypułek, pokroiłam na ćwiartki.Banany obrałam, usunęłam końcówki i pokroiłam w plastry.Wszystkie składniki połączyłam. Dodałam 120 ml odtłuszczonegojogurtu, 3 łyżki syropu z agawy i 350 ml mleczka kokosowego.Doprawiłam dwiema szczyptami kardamonu.Wstawiłam do lodówki na godzinę.Chłodnik jest tak pyszny, że nie można mu się oprzeć.Bardzo smacznie, ciepło i wiosennie polecam :)