Wykonanie
Jak to się człowiekowi upodobania smakowe zmieniają! Jakiś czas temu nie pomyślałabym, że
będę aż tak zajadała się deserami z karobem. A tu proszę. Tym razem karob stał się składnikiem "
puddingu" z
banana i
awokado. Widziałam już dziesiątki takich deserów, ale z
kakao bądź z
czekoladą. Niestety nie miałam ani
kakao ani
czekolady (zawsze mam tabliczkę gorzkiej "pod ręką" ale jakimś dziwnym trafem z braku pomysłu, a może bardziej z lenistwa, ostatnia
czekolada, przeznaczona na
budyń z tapioki, stała się moją kolacją... hehe, każda wymówka jest dobra :p ), jedynie karob.
Powiem tak - jak ktoś lubi karob, pokocha ten deser, jeśli nie lubi, niech lepiej
doda kilka kawałków roztopionej
czekolady lub
kakao.Składniki:1
banan1 dojrzałe
awokado2 łyżeczki karobuewentualnie
syrop z agawy, jeżeli
banan nie jest bardzo dojrzałyWykonanie:Obranego
banana kroimy na kawałki, to samo robimy z
awokado. Następnie rozgniatamy widelcem, bądź miksujemy przy pomocy blendera, dodajemy karob, dokładnie mieszamy i już! Gotowe :-)
Smacznego!