Wykonanie
Jeśli lubicie
dynię,
banany i
wafle ryżowe, to oszalejecie na punkcie tej przekąski. Świetnie nadaje się na śniadanie (do łóżka, czy też normalne) lub do zabrania do szkoły, do pracy albo na wycieczkę. Niewiele składników, minuta miksowania i mogą schować się wszelkie gotowe smarowidła. Jest jednak jeden warunek. Sezon na
dynię powoli się kończy, więc zaopatrzcie się w nią i zamroźcie tyle musu, ile się da.
Wafle pasują do tego idealnie, są chrupkie, dość neutralne w smaku, więc świetnie podkreślają słodki smak. W naszej kuchni zawsze jest spory zapas
wafli, od kiedy ograniczyliśmy gluten. Stanowią bazę, na wypadek, gdybym nie zdążyła upiec
chleba. Do tego zawsze są jakieś kremy, gdyż
masło zostało już bardzo dawno wyeliminowane z jadłospisu, a
margarynę używamy tylko w przypadkach, gdy nie mamy innego wyboru, czyli rzadko. Dzisiejszy krem pewnie smakowałby też nieźle do ciasta, pewnie niebawem spróbuję. Namówiłam Was? Mam nadzieję!mus z 1/4 dyni hokkaido1 duży dojrzały
banannieco
syropu z agawy (lub innego produktu słodzącego)Wszystkie składniki zmiksować. Natychmiast podawać.Aby otrzymać mus z dyni, należy pokroić ją w księżyce, usunąć pestki i piec przez ok. 45 minut przy temperaturze 200 °C . Po ostudzeniu usunąć skórkę i zmiksować. Mus świetnie nadaje się do zamrożenia.Wpis sponsorowany