ßßß Cookit - przepis na Słodki krem dyniowo-bananowy z waflami ryżowymi

Słodki krem dyniowo-bananowy z waflami ryżowymi

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jeśli lubicie dynię, banany i wafle ryżowe, to oszalejecie na punkcie tej przekąski. Świetnie nadaje się na śniadanie (do łóżka, czy też normalne) lub do zabrania do szkoły, do pracy albo na wycieczkę. Niewiele składników, minuta miksowania i mogą schować się wszelkie gotowe smarowidła. Jest jednak jeden warunek. Sezon na dynię powoli się kończy, więc zaopatrzcie się w nią i zamroźcie tyle musu, ile się da. Wafle pasują do tego idealnie, są chrupkie, dość neutralne w smaku, więc świetnie podkreślają słodki smak. W naszej kuchni zawsze jest spory zapas wafli, od kiedy ograniczyliśmy gluten. Stanowią bazę, na wypadek, gdybym nie zdążyła upiec chleba. Do tego zawsze są jakieś kremy, gdyż masło zostało już bardzo dawno wyeliminowane z jadłospisu, a margarynę używamy tylko w przypadkach, gdy nie mamy innego wyboru, czyli rzadko. Dzisiejszy krem pewnie smakowałby też nieźle do ciasta, pewnie niebawem spróbuję. Namówiłam Was? Mam nadzieję!
mus z 1/4 dyni hokkaido
1 duży dojrzały banan
nieco syropu z agawy (lub innego produktu słodzącego)
Wszystkie składniki zmiksować. Natychmiast podawać.
Aby otrzymać mus z dyni, należy pokroić ją w księżyce, usunąć pestki i piec przez ok. 45 minut przy temperaturze 200 °C . Po ostudzeniu usunąć skórkę i zmiksować. Mus świetnie nadaje się do zamrożenia.
Wpis sponsorowany
Źródło:http://veggieola.blogspot.com/2015/11/sodki-krem-dyniowo-bananowy-z-waflami.html