Wykonanie

Jak zawsze wyjątkowy,niepowtarzalny, wyśmienity i zachwycający.Kilkakrotnie już podawałamprzepis na tatar. Dziśproponuję specyficzny sposóbserwowania, który z pewnościąspodoba się amatoromtej surowej przekąski.Około 40-50 dag
polędwicywołowej umyłam, oczyściłam z błon, pokroiłam na kawałki i zmieliłam. W moździerzu roztarłam trzy filety anchovies z solidnym chlustem
oliwy i łyżeczką
kolorowego pieprzu. Powstałą masędodałam do
mięsa. Wbiłam 6
żółtek, doprawiłam
musztardą staropolską,słodką mieloną
papryką i kilkoma kroplami
octu balsamicznego.Wymieszałam dokładnie.Za pomocą noża w kształcie litery V przekroiłam
cebulę.Rozdzieliłam delikatnie poszczególne warstwy. Ząbki obtoczyłam w rozdrobnionym
kolorowym pieprzu.
Przepiórcze jaja umyłam, oddzieliłam
żółtka od
białek.
Cebulowe miseczki wypełniłam tatarem, ozdobiłam
żółtkami.Osobno podałam posiekaną
cebulę i pokrojone w kostkę
kiszone ogórki.Bardzo smacznie polecam :)