ßßß
Jak zawsze wyjątkowy,niepowtarzalny, wyśmienity i zachwycający.Kilkakrotnie już podawałamprzepis na tatar. Dziśproponuję specyficzny sposóbserwowania, który z pewnościąspodoba się amatoromtej surowej przekąski.Około 40-50 dag polędwicywołowej umyłam, oczyściłam z błon, pokroiłam na kawałki i zmieliłam. W moździerzu roztarłam trzy filety anchovies z solidnym chlustem oliwy i łyżeczką kolorowego pieprzu. Powstałą masędodałam do mięsa. Wbiłam 6 żółtek, doprawiłam musztardą staropolską,słodką mieloną papryką i kilkoma kroplami octu balsamicznego.Wymieszałam dokładnie.Za pomocą noża w kształcie litery V przekroiłam cebulę.Rozdzieliłam delikatnie poszczególne warstwy. Ząbki obtoczyłam w rozdrobnionym kolorowym pieprzu.Przepiórcze jaja umyłam, oddzieliłam żółtka od białek.Cebulowe miseczki wypełniłam tatarem, ozdobiłam żółtkami.Osobno podałam posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę kiszone ogórki.Bardzo smacznie polecam :)