ßßß
Składniki (na 2-3 drinki):800 g arbuza3/4 szklanki rumu (około 150 ml)3 łyżeczki brązowego cukrusok z 3 limonek1/2 szklanki wody gazowanejkilka listków miętykostki loduPrzygotowanie:Arbuza, sok z limonek, cukier oraz rum wrzucamy do pojemnika blendera. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy wodę gazowaną – jej dodatek rozrzedzi drinka oraz sprawi, że nie będzie on za mocny (oczywiście możecie dodać trochę więcej lub mniej wody).Drinka serwujemy podanego z kostkami lodu i listkami mięty.

Uwagi:Ja użyłam brązowego rumu, takiego jak na zdjęciu. Zdecydowanie polecam zainwestować w dobrej jakości rum. Myślę, że możecie spróbować tego drinka również z białym rumem.Dobrze jeśli wszystkie składniki są z lodówki lub z zamrażarki. Szczególnie warto używać już zimnego rumu, oraz zimnego arbuza (można go wstawić na jakieś 30 minut wcześniej do zamrażarki).
