Wykonanie

Przepisy na
drinki nie pojawiają się często, jednak na blogu znajdziecie już dwa rodzaje mojito : standardowe i
truskawkowe . Dziś do tego
grona dołącza
arbuzowe i trudno powiedzieć, które jest najlepsze... Wszystkie są pyszne i każdego warto spróbować.Wersja bezalkoholowa tez jest pycha ;)
rum zastąp sprite'm lub wod ą :)

Składniki : ( 2
drinki )* 1 szklanka
arbuza pokrojonego w kostkę, bez skory i pestek, plus kilka kawałków do dekoracji,* 1
limonka, pokrojona na 6,* 100 ml białego
rumu,* 10 listków
mięty, plus kilka listków do dekoracji,* 2 łyżeczki
brązowego cukru,* szklanka
lodu,*
woda gazowana

Przygotowanie :
Arbuza wrzuć do blendera i zmiksuj - jeśli nie masz blendera po prostu rozgnieć
arbuza - powstały sok możesz przecedzić przez sitko ale nie jest to konieczne. Do soku z
arbuza dodaj
rum i wymieszaj.Do każdej szklanki włóż po 3 kawałki
limonki, kilka listków
mięty, dodaj łyżeczkę
brązowego cukru i ubij tak aby
limonka puściła sok.Do szklanek dolej sok
arbuzowy z
rumem, zamieszaj. Wrzuć po kilka kostek
lodu i dopełnij
wodą.Na wierzchu możesz ułożyć kawałki
arbuza i
mięty.