ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane oliwkami i natką

Jajka faszerowane oliwkami i natką

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 jajka kurze ( najlepiej wiejskie)
5-6 zielonych oliwek + parę do dekoracji
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Jajka ugotować w osolonej wodzie na twardo 6-7 min. Ostudzić w zimnej wodzie , obrać , umyć , przekroić pionowo , wydrążyć żółtka . Przełożyć do miseczki -rozgnieść widelcem.
Oliwki pokroić drobno , dodać do żółtek wraz z natką pietruszki , majonezem , solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie , masą faszerować białka. Udekorować pozostałymi oliwkami.
Smacznego
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowane-jajka-beda-swietnie-prezentowaly-sie-nie-tylko-na-wielkanocnym-stole-ale-nakze-na-imprezach-jako-przekaska