ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane oliwkami i natką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane oliwkami i natką
Składniki
Sól
Pieprz
Jajko kurze
Oliwki
Natka pietruszki
Majonez
Wykonanie
Składniki:4
jajka kurze
( najlepiej wiejskie)5-6 zielonych
oliwek
+ parę do dekoracji1 łyżka posiekanej
natki pietruszki
1 łyżka
majonezu
szczypta
soli
i
pieprzu
Przygotowanie:
Jajka
ugotować w osolonej wodzie na twardo 6-7 min. Ostudzić w zimnej wodzie , obrać , umyć , przekroić pionowo , wydrążyć
żółtka
. Przełożyć do miseczki -rozgnieść widelcem.
Oliwki
pokroić drobno , dodać do
żółtek
wraz z
natką pietruszki
,
majonezem
,
solą
i
pieprzem
. Wymieszać dokładnie , masą faszerować
białka
. Udekorować pozostałymi
oliwkami
.Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowane-jajka-beda-swietnie-prezentowaly-sie-nie-tylko-na-wielkanocnym-stole-ale-nakze-na-imprezach-jako-przekaska
Przepisy powiązane
Płaty śledziowe w majonezie
Sałatka z paluszków krabowych i ananasa
Jajka Wielkanocne faszerowane inaczej
Sałatka z kaszy bulgur i pieczonego kurczaka
Szybka pasta kanapkowa
Składniki powiązane (0)