ßßß

Przygotowanie:Kapelusze opieniek dokładnie umyć zalać wodą oraz zasypać solą,odstawić na 2-3h.(dzięki temu ominięte nieczystości z lasu wypłyną na wierzch)Po tym czasie grzyby przełożyć do garnka,gotować 20min.Odcedzić,pokroić w kawałki,malutkie opieńki można zostawić w całości.Marchew obrać,umyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Warzywa oraz grzyby wymieszać razem.W dużym garnku zagotować składniki zalewy,przełożyć sałatkę,zostawić na gazie do ponownego zagotowania.Gorącą sałatką napełniać umyte/wy pasteryzowane słoiki,zakręcać szczelnie.Odstawić do góry dnem do całkowitego ostygnięcia.SmacznegoPost navigation← Te danie to kolejne moje kulinarne odkrycie.Smaki wprost wariują.Kasza nie smakuje jak ta z dzieciństwa a jak rarytas zamknięty w tak soczystym mięsie o wyśmienitym słodkim, śliwkowym posmaku że tryska w ustach..Danie godne świątecznego stołu.Prosty w przygotowaniu,rozgrzewający i zdrowy dodatek na ciepło do głównego dania.Świetnie komponuje się z kotletami mielonymi. →