ßßß
Składnikichleb, 4 kromkigorgonzola, 60-80 ggruszka, 1 sztukaocet balsamiczny, 3 łyżkimiód, 1/2 łyżeczkiorzeszki piniowe do posypaniaSposób przygotowaniaChleb ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej. Kiedy się zarumieni obrócić na drugą stronę. Posypać pokruszoną gorgonzolą. Grillować do momentu, aż spód będzie zarumieniony, a ser się roztopi. Przełożyć na talerze. Gruszkę pokroić w plastry. Położyć na grzankach.W międzyczasie ocet balsamiczny wymieszać z miodem. A następnie delikatnie podgrzewać w małym rondelku do momentu, aż sos zgęstnieje. Trzeba uważać, aby się nie przypalił.Grzanki polać sosem i posypać orzeszkami. Dodatkowo gruszkę można wcześniej zgrillować, a orzeszki uprażyć.