Wykonanie

Kolejny przepis na danie z grilla.Tym razem trochę indyjskie smaki. Jeśli lubicie
curry na pewno szaszłyki przypadną Wam do gustu.
Mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste - pyszne.A przepis ? Przepis jak zawsze prosty, nawet bardzo.Ja używam pasty tikka
masala firmy Patak's - chyba najlepsza jakiej próbowałam, ale możecie użyć dowolnej a nawet przygotować ją sami ( tutaj przepis od Jamie'go Olivera ).

Składniki:* 2
piersi z kurczaka,* 1
papryka np czerwona,* 1/2 małej
cukinii,* 1-2
czerwone cebule,* 1 czubata łyżka pasty tikka
masala ( polecam Patak's ),* patyczki do szaszłyków, namoczone,

Przygotowanie :
Piersi z kurczaka pokrój na równe kawałki mniej więcej 1.5 cm na 1.5 cm. Przełóż do miski i wymieszaj z pasta tikka. Przykryj i odstaw do lodówki na minimum godzinę ( najlepiej na noc ).Przed samym przygotowaniem szaszłyków pokrój warzywa.
Paprykę w dużo kostkę,
cukinię w 1 cm plasterki ( chyba, że jest duża to w mniejsze kawałki ),
cebulę w ósemki.
Mięso razem z warzywami nadziewaj na patyczki ( kolejność nie ma znaczenia ).Gotowe szaszłyki układaj na średnio rozgrzanym grillu i piecz około 15-20 minut, od czasu do czasu przewracając.Świetnie smakują z
sosem czosnkowym ;)