Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: morszczuk w porach
Składniki
Wykonanie
Bardzo lubię smażone filety rybne,a takie zwyczajne już mi się znudziły. Wystarczył dodatek pora i sera, żeby zwykła smażona ryba nabrała nowego smaku, taka wersja jest dużo smaczniejsza.Składniki:3 filety z morszczukabiała część pora3 plastry żółtego sera1 jajkomąkabułka tartasólpieprztłuszcz do smażeniaPora pokroić na cienkie krążki i usmażyć na odrobinie tłuszczu, posolić. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i przełożyć na blaszkę. Na rybie rozłożyć pora i przykryć żółtym serem. Piekarnik nagrzać do 200 z funkcją grzania od góry, wstawić ryby i piec kilka minut, aż ser się stopi.