ßßß
W lodówce zalegało mi kilka jogurtów owocowych, więc przerobiłam je na deser z galaretką. Taki deser przygotujecie łatwo i bez wielkiego nakładu pracy. Można do niego wrzucić ulubione owoce lub wzbogacić bitą śmietaną.Składniki:200 g jogurtu brzoskwiniowego200 g jogurtu truskawkowego1 galaretka brzoskwiniowa1 galaretka pomarańczowa1 galaretka rubinowagarść czerwonych winogrongarść malin1 małe jabłko1 duży banan1 kubeczek serka homogenizowanego waniliowegoKażdą galaretkę rozpuścić w szklance wody w odstępach co pół godziny w kolejności: brzoskwiniowa, pomarańczowa, rubinowa. Galaretkę brzoskwiniową wystudzić i wymieszać z jogurtem brzoskwiniowym. Wylać do pięciu pucharków i wstawić do lodówki. Kiedy stężeje w pucharkach ułożyć połówki winogron, plasterki banana i jabłko pokrojone w kostkę. Zalać pomarańczową galaretką i wstawić do lodówki. Kiedy stężeje, wystudzoną galaretkę rubinową wymieszać z jogurtem truskawkowym i wylać do pucharków. odstawić do stężenia. Udekorować kleksem serka homogenizowanego i owocami.