ßßß
Jak zapewne zauważyliście na blogu napojów nie ma prawie wcale. A to dlatego, że ja w ciągu dnia piję tylko herbatę do śniadania i na tym koniec (wiem, nie zdrowo ale ja już tak mam). Przy tych upałach jednak wymiękłam i zrobiłam coś orzeźwiającego i bardzo smacznego.*dla 3 osóbSkładniki:1/4 arbuza1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina1 szklanka soku wiśniowego (z kartonu)kostki lodu1 łyżka soku z cytrynyplasterki cytrynylistki melisyArbuza pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Za pomocą blendera rozdrobnić na mus. Sok wiśniowy wymieszać z winem i sokiem z cytryny, dodać mus z arbuza. Rozdzielić do szklanek. Dodać kostki lodu. Udekorować kawałkami arbuza, plasterkami cytryny i listkami melisy. Podawać z rureczką.