ßßß
Lato rozgościło się u nas na dobre; a co za tym idzie temperaturysą również bardzo wysokie. Osobiście jestem bardzo zadowolona z tego powodu,ponieważ zdecydowanie należę do „tych” z gatunku ciepłolubnychPodczas takich upałów należy pamiętać o nawadnianiu organizmu.Idealnie do tego nadaje się koktajl z arbuza.Jest bardzo pożywny i wartościowy za sprawą zawartych w nim dużych ilościwitamin A i C, beta- karotenu oraz potasu.Dodatkowo arbuz idealnie orzeźwia i gasi pragnienie,co w przypadku nadchodzącego ciepełka jest bardzo istotnePotrzebujemy:pół arbuza (najlepiej schłodzonego w lodówce przez kilka godzin)cytrynę8 kostek lodumiętę do ozdobyPrzygotowanie:Ze schłodzonego arbuza wyjmujemy miąższ i wkładamy do blenderarazem z kostkami lodu. Miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy sok z cytryny i ponownie miksujemy.Uzyskany w ten sposób napój przelewamy przez sitko, aby odcedzić drobinki pestek.Podajemy w szklankach z dodatkiem świeżej mięty.Koktajl arbuzowy jest dziecinnie prosty w wykonaniu, nie zawiera cukru i jest rewelacyjnie orzeźwiający.Polecam



Brak powiązanych wpisów.