Wykonanie
Mam wrażenie, że za każdym razem, kiedy polecam Wam zupę krem podkreślam jej niezwykłość. Dzieje się tak, ponieważ nie ma szybszych zup w przygotowaniu i jeszcze tak sycących! Dzisiaj w roli głównej mamy
zielony groszek. Długo leżał w zamrażalniku, ale w końcu doczekał się debiutu w mojej kuchni. Mam nadzieję, że przypadanie Wam do gustu i rozgrzeje w chłodne popołudnia :)Niedawno dostałam wielką paczkę z przysmakami od firmy Wasa, więc je również postanowiłam tutaj wykorzystać. Pasują idealnie.Składnikilitr
wywaru warzywnego650g mrożonego
groszku1
cebulamasłosól,
cukier,
cytrynaPrzygotowanie:Przygotowujemy litr
wywaru warzywnego.Do rondla wrzucamy
groszek, posiekaną
cebulę i całość dusimy z odrobiną
masła na wolnym ogniu.Do
wywaru przekładamy
groszek i gotujemy do momentu, aż będzie miękki. Po wystudzeniu zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy
solą,
cukrem i dodajemy 2 łyżki
cytryny. Ponownie gotujemy. Podajemy z
jogurtem naturalnym i
kiełkami lucerny.Smacznego! :)