ßßß
Składniki na 6 osób :6 plastrów schabu ( akurat kupiłam krojony ,ale nie polecam lepszy jest w kawałku )3 jajka2 szklanki płatków kukurydzianychsól,pieprz do smakuolej do smażenia
Schab rozbijamy lekko tłuczkiem ,nie mocno bo będzie cienki ,a po smażeniu wiórowaty . Solimy , pieprzymy , odstawiamy na chwilę . Jajka wybijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem . Płatki kukurydziane wsypujemy do miseczki i kruszymy ręką na drobne kawałki , ułatwi to obtaczanie mięsa . Teraz bierzemy doprawione kotlety , wkładamy do roztrzepanego jajka , a następnie obtaczamy dokładnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych . Smażymy na rozgrzanej patelni , na dużym ogniu , krótko do momentu ,aż panierka zrobi się złota . Wyjmujemy i układamy na chwilę na papierowym ręczniku ,żeby odciągnął nadmiar tłuszczu . Nasz schabowy jest gotowy 😉 . Takie kotlety są naprawdę mega , przyjemnie chrupiące ,aromatyczne i soczyste .. 😉