Wykonanie
Jajecznica , to coś co potrafi zrobić każdy , ale nie każdy wie ,że nawet jajecznica nie musi być nudna ..liczy się pomysł . Ta wersja to połączenie łańcuszka smaków , które wiadomo był ,że ze sobą pasują :
jajka i
majonez ,
parówka i
jajka,
cukinia parówka , generalnie wszystko razem i mamy doskonałe szybkie danie na śniadanie .. i do tego nie nudne 😉
Składniki :2
jajka1/2 malutkiej
cukinii2 cienkie
parówki1 łyżka
masłasól ,
pieprz1 łyżka
majonezuCukinię kroimy w małe kawałki ,
parówkę w plasterki i podsmażamy na
maśle na złoty kolor .
Jajka roztrzepujemy -najłatwiej to zrobić w słoiku ( wbijamy do niego
jajka , zakręcamy i energicznie potrząsamy ) .
Jajka wlewamy do smażącej się
cukinii i
parówkę , solimy i
pieprzymy . Smażymy do momentu ścięcia się
jajek – wedle uznania jak kto lubi . Wykładamy na talerz , ciapkamy
majonezem i spożywamy ..jajecznicę , nie
alkohol 😉 Smacznego