ßßß
Składniki:Śmietana 30% - 1 szklankaCukier - 130 gramMasło - 1 kostka (200g)wiórki kokosowe - 200grambiszkopt - 400 gram (użyłam gotowych spodów biszkoptowych)migdały - 50 sztukWykonanie:1. Śmietanę kremówkę zagotowujemy z cukrem - odstawiamy do wystudzenia.2. Do chłodnej - ostudzonej masy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, dodajemy połowę wiórków kokosowych i wszystko razem miksujemy.3. Biszkopt łamiemy na małe kawałki, wkładamy do melaksera lub rozdrabniacza i mielimy na pył. Dodajemy do masy kokosowej i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.4. Następnie migdały zalewamy wrzątkiem .5. Po godzinie obieramy migdały.6. Wyciągamy masę kokosową z lodówki.7. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładając oczywiście do środka obrany migdał.8. Pozostałą część kokosu wysypujemy na talerz i obtaczamy w nim uformowane kulki.9. Wstawiamy do lodówki na, pół godziny.