Wykonanie
Szukałam tego przepisu kilka dni. Rafaello w tej wersji robię już od jakiegoś czasu. Metodą prób i błędów
doszłam do takiego doboru składników, który odpowiada całej rodzince..... smakiem;) Są delikatne,a
migdał w środku potrafi zaskoczyć. Polecam zrobienie od święta, lub po prostu, gdy potrzebujemy odrobiny szczęścia ;)

Składniki:
Śmietana 30% - 1 szklanka
Cukier - 130 gram
Masło - 1 kostka (200g)
wiórki kokosowe - 200gram
biszkopt - 400 gram (użyłam gotowych
spodów biszkoptowych)
migdały - 50 sztukWykonanie:1.
Śmietanę kremówkę zagotowujemy z
cukrem - odstawiamy do wystudzenia.2. Do chłodnej - ostudzonej masy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki
masło, dodajemy połowę
wiórków kokosowych i wszystko razem miksujemy.3.
Biszkopt łamiemy na małe kawałki, wkładamy do melaksera lub rozdrabniacza i mielimy na pył. Dodajemy do masy kokosowej i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.4. Następnie
migdały zalewamy wrzątkiem .5. Po godzinie obieramy
migdały.6. Wyciągamy masę
kokosową z lodówki.7. Formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego, wkładając oczywiście do środka obrany
migdał.8. Pozostałą część
kokosu wysypujemy na talerz i obtaczamy w nim uformowane kulki.9. Wstawiamy do lodówki na, pół godziny.