Zapiekanki, to wdzięczne dania,możemy przygotować wcześniej,potem tylko... sru do piekarnika i gotowe;)Składniki:biała kiełbasa - 2 sztukicebula - 2 sztukiziemniaki - 1 kilogramoregano - 2 szczyptysłodka papryka - 2 szczyptysól(do posolenia ziemniaków) - 1 łyżeczkaolej - 1 łyżkaWykonanie:Obieramy i gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki.Do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków dodajemy mleko i tłuczemy do uzyskania jednolitej masy.Odstawiamy.Białą kiełbasę i cebulę kroimy w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do foremek nakładamy na spód kiełbasę, następnie cebulę i ziemniaki (nakładałam je pistoletem do ciastek ;)Posypujemy oregano i słodką papryką (możemy innymi ziołami, przyprawami) ja w tym momencie mam "fazę" na oregano i prawie do wszystkiego dodaję;))Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*C 20 - 25 minut( Bez termoobiegu)Smacznego!