Wykonanie
Czy nie nudno jest pisać o sałatkach? Niby taka
sałatka to nic ciekawego, a jednak napiszę Wam o tej pysznej propozycji, bo naprawdę warta jest spróbowania.
Gruszka jako
owoc nie zachwyca mnie za bardzo, natomiast w roli warzywa sprawdza się doskonale. Warzywem nigdy nie będzie, ale kiedy zapomnimy, że jest
owocem i dodamy ją do innych warzyw, to wtedy genialna kombinacja smaków jest murowana. Lubię, kiedy jej
słodycz dopełniona jest przez kwaskowy lub ostry smak innych składników. Przekonajcie się sami :-)
zielona sałata (u mnie rzymska)kilka zielonych
oliwekduża
gruszkamały słoiczek
kaparkilka
pomidorów koktajlowych
Oliwki i
kapary odcedzić,
pomidory gruszkę i
sałatę pokroić.
Gruszkę można zostawić ze skórką.Wszystkie składniki wymieszać i podawać z sosem do sałatki i chrupiącym
pieczywem, najlepiej własnej produkcji.